20-01-2016 13:34 | Door: Dimitri Reijerman

Vermogensbeheerder RobecoSAM stelt in zijn Sustainability Yearbook 2016 dat AkzoNobel, Philips en Unilever in hun sectoren toonaangevend zijn in hun duurzaamheidsbeleid.

De drie multinationals krijgen daarom de status van 'industry leader'. Daarnaast krijgen 13 van de in totaal 18 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven een award van RobecoSAM. Het gaat om zesmaal brons, een keer zilver en zes gouden awards.

Er zijn ook een aantal Nederlandse ondernemingen aan het Sustainability Yearbook 2016 toegevoegd. Randstad, SBM Offshore en ABN Amro doen dit jaar mee.

RobecoSAM kijkt bij zijn duurzaamheidsbeoordelingen, ofwel corporate sustainability assessments, naar de financiële ESG-data, wat staat voor environmental, social and governance, van bedrijven. In totaal zijn 2.126 ondernemingen uit 59 verschillende sectoren doorgelicht.

Europa scoort goed in duurzaamheid

Europese bedrijven scoren bovengemiddeld goed in de jaarlijst van RobecoSAM. In totaal staan 87 Europese ondernemingen in de ranglijsten, waarvan 29 industry leaders. Azië en Noord-Amerika staan op de tweede en derde plaats.

Bron: RobecoSAM | Foto: By Obra19 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons