07-05-2013 17:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Business professionals, politici, beleidsmakers en jonge talenten: ze komen eind mei samen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

The Circle Economy en de Groene Zaak organiseren op 24, 25 en 26 mei het Circle Economy BOOSTcamp. Tijdens dit weekend zullen professionals, experts en jonge talenten zich inzetten om drie barrières te doorbreken die de transitie naar een circulaire economie in de weg staan. Ook moet het evenement de start markeren voor vervolgacties.

De deelnemers krijgen de kans om samen te werken met onder andere Femke Halsema, Herman Wijffels, Louise Vet, Feike Sijbesma en beleidsmakers van verschillende ministeries. Ook afgevaardigden van duurzame koplopers als Interface, Desso en Philips zullen aanwezig zijn.

Via de website van CE BOOSTcamp kunnen belangstellenden zich opgeven. Ook kunnen talentvolle bloggers kaarten winnen voor de ‘Pitch & Pledge’ op zondag 26 mei – of zelfs een wildcard voor het gehele weekend. Hiervoor moeten ze in een Engelstalige blog van rond de 300 woorden beschrijven hoe de transitie naar een circulaire economie versneld kan worden. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een inspirerend project of innovatie. De blog – voorzien van titel, illustratie en contactgegevens – dient naar helene@ceboostcamp.com gestuurd te worden.

Foto: Martino Zegwaard via Flickr.com