19-02-2016 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Triodos Bank heeft een aandeel van 15 procent in Duurzaaminvesteren.nl verworven, een crowdfundingplatform dat zich richt op het financieren van duurzame energieprojecten.

Hoeveel geld Triodos Bank voor zijn belang in Duurzaaminvesteren.nl heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Volgens Triodos is het beleggingsplatform voor particulieren die duurzaam willen investeren een goede aanvulling op de diensten van de bank. Ook sluiten de doelstellingen van Duurzaaminvesteren.nl aan op de doelstellingen van de Triodos Sustainable Finance Foundation.

Triodos stelt verder dat steeds meer particulieren op een duurzame wijze hun geld willen beleggen. "Wij zien een toenemende decentralisatietrend in het energielandschap en via platforms als duurzaaminvesteren.nl krijgen meer particulieren de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de energietransitie. Daarmee wordt het draagvlak voor duurzame energieprojecten vergroot", zegt Jacco Minnaar, Director Energy & Climate van Triodos Investment Management.

Voor duurzame ondernemers is crowdfunding in tal van sectoren een geliefd middel om financiering te verwerven. Ook banken zien mogelijkheden voor de 'nieuwe' manier van kredietverstrekking. Naast het duurzaam opererende Tridos is ook ASN Bank actief in de crowdfundingsector. De bank opende in decemeber nog het eigen Crowdfunding VDWVM-platform. Dit project is een samenwerking met Oneplanetcrowd.

 

Bron: Triodos | Foto: public domain