01-03-2016 18:04 | Door: Fitria Jelyta

Van der Valk Participatie heeft een overeenkomst met Rabobank Regio Den Haag ondertekend voor een groene kredietregeling. Hiermee gaat de hotelgroep de komende jaren tien nieuwe hotels bouwen.

Met de Rabo Groenfinanciering financiert de bank duurzame projecten tegen een lagere rente ten opzichte van andere soorten bedrijfsfinancieringen. Volgens de Rabobank nemen beleggers en spaarders bij een groenfinanciering genoegen met een lagere rente, waardoor het rentetarief bij deze regeling laag is. De beleggers en spaarders ontvangen hiervoor belastingvoordeel.

De ondertekening van de groene kredietregeling maakt het mogelijk voor Van der Valk om de komende jaren uit te breiden met tien nieuwe hotels. Op dit moment zijn er al vier hotels in de aanbouw, namelijk in Apeldoorn, Amsterdam-Oostzaan, Enschede en Utrecht. Hiervoor heeft de hotelgroep een groenverklaring voor de nieuwbouw aangevraagd.

Relatie voortzetten

Alle hotels van het Van der Valk concern zijn volgens de Rabobank met het Green Key-keurmerk gecertificeerd. Dit is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Volgens de Rabobank starten bedrijven met dit keurmerk veel initiatieven om het milieu te behouden, zonder daarbij in te leveren op comfort en kwaliteit.

“Daarmee onderstrepen wij dat wij in onze bedrijfsvoering meer rekening houden met milieuvriendelijkheid dan de wet- en regelgeving van ons verlangt”, zegt Lucas van der Valk in een persbericht. “Met de Rabo Groenfinanciering is ook de nieuwe generatie van der Valk ondernemers klaar voor de toekomst.”

De ondertekening van de groene kredietregeling zet de ruim honderdjarige relatie tussen Rabobank en Van der Valk voort.

Bron: Rabobank Regio Den Haag | Foto: Rabobank Regio Den Haag (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)