21-03-2016 16:28 | Door: Dimitri Reijerman

NWB Bank heeft $ 1 mrd opgehaald met het verstrekken van groene obligaties. De opbrengst van deze 'green waterbonds' gaat naar duurzame projecten van de waterschappen.

De green bonds van de De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) hebben een looptijd van tien jaar en bieden een couponrente van 2,375 procent. Een consortium van Bank of America Merril Lynch, Daiwa, Deutsche Bank en SEB fungeerden als lead managers bij de uitgifte van de groene obligaties.

Hoewel de uitgfite afgelopen vrijdag is afgerond, mag de NWB Bank, een financiële dienstverlener voor de publieke sector, de transactie vanwege Amerikaanse financiële regelgeving pas donderdag officieel bekendmaken.

Een woordvoerder van NWB Bank laat wel weten dat de opgehaalde $ 1 mrd naar diverse duurzame projecten van de waterschappen gaat. Daarbij gaat het onder andere om programma's op het gebied van overstromingspreventie, biodiversiteit en waterbeheer.

Het is de eerste keer dat NWB Bank groene obligaties in dollars heeft uitgebracht en de derde green bond-emissie van de financiële instelling. Vorig jaar augustus wist NWB Bank nog € 1 mrd op te halen met een soortgelijke emissie. De bank leende vorig jaar in totaal € 7,3 mrd uit aan publieke instellingen in Nederland, zo blijkt uit het jaarverslag.

Bron: NWB Bank | Foto: By Tarod (Own work) [CC BY-SA 3.0 nl], via Wikimedia Commons