29-03-2016 16:17 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse zonnepanelenverhuurder Zelfstroom zette op vrijdag 25 maart een financieringsronde in de markt. Tweeënhalve dag later had het bedrijf het streefbedrag al binnen.

Op Goede Vrijdag 2016 startte Zelfstroom op het platform DuurzaamInvesteren een campagne om € 1 mln op te halen.

Nog voor de jaarwisseling op € 100 mln?

Halverwege het paasweekend moest het leasebedrijf de eerste investeerders teleurstellen. De inschrijving was vol.

Dit was volgens Zelfstroom de grootste crowdfundingactie voor duurzame energie in Nederland ooit. “Dat op zich was al een record en een positieve duurzame ontwikkeling”, zegt Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom. “Dat record is dubbel gevestigd nu het project ook in 2,5 dag succesvol is afgerond.”

Zelfstroom-directeur Bram Leijten stelde zichzelf in gesprek met DuurzaamBV Radio eerder ten doel om binnen vijf jaar voor € 100 mln aan zonnepanelen te verhuren. Na vier crowdfundingrondes staat de teller op krap € 2 mln, maar in dit financieringstempo is het investeringsdoel nog voor de jaarwisseling binnen handbereik.

Zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen; Zelfstroom werft vooralsnog eerst klanten voor het bedrijf de voorfinanciering van de leasezonnepanelen via crowdfunding in de markt zet.

Met de opgehaalde € 1 mln levert en installeert het bedrijf leasezonnepanelen bij 250 huishoudens. Zelfstroom verwacht al midden april 2016 zijn eerstvolgende crowdfundingactie op te zetten.

Bron: Zelfstroom | Foto: Zelfstroom