31-05-2013 11:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens een VN-panel hebben wereldleiders voorgesteld bedrijven te verplichten te rapporteren over duurzaamheid. Dat is cruciaal voor het bestrijden van wereldwijde armoede.

Tijdens het panel besproken de wereldleiders nieuwe doelen om de millenniumdoelen – die in 2015 aflopen – te vervangen. Het rapport met de aanbevelingen van het panel werd donderdag gepresenteerd aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Volgens het rapport is het tegengaan van klimaatverandering cruciaal bij het bestrijden van wereldwijde armoede.

‘We kunnen armoede niet bestrijden zonder duurzaamheid,’ aldus het rapport, dat onder andere geschreven is door David Cameron en de CEO van Unilever Paul Polman. ‘De armen worden te hard geraakt door natuurrampen en zijn te afhankelijk van verslechterende oceanen, bossen en landbouwgrond.’

Concreet stellen de wereldleiders voor om duurzaamheidsrapportering verplicht te stellen voor grote bedrijven en overheden. Momenteel maakt ongeveer een kwart van de bedrijven een duurzaamheidsrapport.

De aanbevelingen in dit rapport worden de basis van een twee jaar durend debat tussen de 193 leden van de VN. Uit dat debat volgen dan nieuwe doelen voor de periode 2015 – 2030.

Bron: Reuters Foto: peteoshea via Flickr.com