08-04-2016 16:20 | Door: Fitria Jelyta

ASN Bank lanceert een nieuw crowdfunding platform waarin zes ondernemers kapitaal kunnen ophalen voor hun duurzame projecten.

Met het platform Crowdfunding Voor de Wereld van Morgen (VDWVM) zegt ASN Bank een podium te bieden aan projecten die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. De bank werkt in dit initiatief samen met het crowdfunding platform Oneplanetcrowd.

Voor de selectie van de ondernemers op Crowdfunding VDWVM was Oneplanetcrowd verantwoordelijk voor het beoordelen van businessplannen en het bieden van expertise, techniek en begeleiding. De ASN Bank heeft vervolgens de duurzame criteria bepaald waaraan de projecten moeten voldoen.

Off-grid caravans en duurzame tenten

De deelnemende ondernemers hebben met Crowdfunding VDWVM zich tot doel gesteld om in totaal € 97.500 op te halen. Zo is de onderneming Chef Het Samen geselecteerd als deelnemer van het platform om gezond koken en eten te stimuleren bij kinderen. Ook de KantoorKaravaan en de KarTent werven kapitaal via Crowdfunding VDWVM. De KantoorKaravaan bouwt vintage caravans duurzaam om tot moderne off-grid werkunits op zonne-energie.

De KarTent produceert tenten voor festivalbezoekers uit 100 procent katoen en met minder CO2-uitstoot dan traditionele tenten. Daarnaast steunt het platform de ondernemingen Sprinklr, Sweet Heroes en De Voorleesexpress. Sprinklr kweekt huiskamerplanten en biedt begeleiding via een smartphone-app om de planten van de juiste hoeveelheid water te voorzien. Het bedrijf Sweet Heroes maakt knuffelpoppen van ecologisch katoen en de VoorleesExpress biedt particulieren en organisaties een laagdrempelige manier om kinderen met een taalachterstand voor te lezen. 

Bron: ASN Bank | Foto: KantoorKaravaan via VDWVM (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)