20-04-2016 16:15 | Door: Fitria Jelyta

De Britse verzekeringsmaatschappij Aviva maakt bekend in zonnedaken te investeren om uiteindelijk in 2025 zijn energievoorziening 100 procent te verduurzamen.

Dat schrijft de website Edie. De verzekeraar zegt de zonnedaken op drie van zijn kantoorgebouwen te installeren. Zo moeten de zonnedaken stroom opwekken voor de verlichting en apparatuur in de gebouwen. Voor de plaatsing van de zonnepanelen op de daken is het bedrijf Solarcentury verantwoordelijk.

Volgens de verzekeraar moeten de zonnedaken bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot van zijn gebouwen en activiteiten in 2050 met 40 procent te reduceren. Aviva verwacht met de plaatsing van de zonnepanelen 445.000 kilowattuur aan zonne-energie op te wekken.

Investeringen in fossiele energiebedrijven terugtrekken

Investeren in duurzame bedrijven

In het afgelopen jaar heeft Aviva € 3,5 mrd extra in duurzame bedrijven geïnvesteerd. Daarnaast investeert de verzekeraar en vermogensbeheerder de komende vijf jaar elk jaar £ 500 mln (€ 700 mln) extra in duurzame energie en energie-efficiëntie. Tegelijkertijd heeft het concern aangekondigd zijn investeringen in verschillende fossiele energiebedrijven terug te trekken.

Ongebruikte ruimtes op daken

Voor de komende tien jaar is Solarcentury ook verantwoordelijk voor het onderhoud en exploitatie van de zonnedaken. Solarcentury zegt de zonnepanelen op afstand te kunnen besturen en daarmee inzicht te krijgen in de energievoorziening. Hierdoor moet Aviva de energie-efficiëntie in de gebouwen kunnen verhogen.

“Ongebruikte ruimtes op daken transformeren tot zonnedaken is een simpele en kost-efficiente ingreep voor bedrijven om zowel kosten te besparen en bij te dragen aan een beter milieu”, zegt Neil Perry van Solarcentury. 

Bron: Edie, Aviva | Foto: James Cridland, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)