30-04-2016 09:08 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse Social Impact Ventures heeft van de European Investment Fund en andere investeerders € 19 mln ontvangen. Het investeringsfonds verschaft groeikapitaal aan sociale ondernemingen.

Social Impact Ventures (IV) zegt met deze investering het eerste en enige Nederlandse social impact fund te zijn waarin de European Investment Fund investeert. Het Nederlandse investeringsfonds heeft nu € 30 mln onder beheer. Hiermee gaat het fonds sociale ondernemingen met een positieve impact op het milieu en de maatschappij van groeikapitaal voorzien.

“Met haar eerdere investeringen heeft het multidisciplinaire team van professionals laten zien op strategisch en operationeel niveau te begrijpen hoe zij kansrijke ondernemingen met een sociaal-maatschappelijke doelstelling verantwoord helpt groeien”, zegt Pierluigi Gilibert, CEO van het European Investment Fund.

Het sociale investeringsfonds gaat tot juli 2016 door met het aantrekken van kapitaal en zegt daarna volledig te richten op investeren in nieuwe en bestaande ondernemingen.

Duurzame taxi’s en de waarde van afval

Eerder heeft Social IV groeikapitaal verstrekt aan de elektrische taxiservice Taxi Electric. Door de investering kan de taxiservice zijn formule sterker maken en het aantal taxi’s versneld uitbreiden. Verder neemt het bedrijf vijftigplussers in dienst als chauffeurs. Hiermee helpt Taxi Electric tientallen mensen aan werk, die daarvoor langdurig werkloos waren.

Ook heeft Social IV groeikapitaal van € 500.000 verschaft aan Afval Loont voor verdere expansie in Nederland. Het recyclingbedrijf betaalt consumenten tussen de € 0,04 en € 0,15 per kilo gescheiden huishoudelijk afval. Dit levert een huishouden gemiddeld € 30 per jaar op. Naast CO2-reductie, zegt Afval Loont te streven naar het in dienst nemen van minimaal 60 personen met afstand tot de arbeidsmarkt. 

Bron: Social Impact Ventures | Foto: GotCredit, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)