04-05-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Het investeringsfonds van energieleverancier Engie gaat bijdragen aan de ambities van de Wereldbank om in 2020 150 miljoen huishoudens in ontwikkelingsgebieden te voorzien van groene energie.

Sinds de oprichting van het investeringsfonds Engie Rassembleurs d’Energies in 2011 ondersteunt Engie zestien start-ups die technologie ontwikkelen voor duurzame energievoorziening. Zo financiert Engie innovaties als microgrids voor hernieuwbare energie, biogas, biomassa-installaties en energiezuinige verwarmingstechnieken.

Het fonds heeft sinds de oprichting tot € 50 mln ter beschikking gesteld voor innovaties die de energievoorziening in ontwikkelingslanden verduurzamen.

Systemen tegen klimaatverandering

Eerder maakte de Wereldbank in het document Climate Change Action Plan bekend tenminste $ 16 mrd per jaar te investeren in duurzame projecten als groene energievoorziening en energie-efficiëntie.

Daarnaast zegt de Wereldbank onder meer CO2-arm transport, smart city-technologie en nieuwe landbouwtechnieken financieel te ondersteunen. Zo moeten de landbouwsystemen minder water en energie verbruiken en tegelijkertijd de vruchtbaarheid van de bodem stimuleren.

Ook wil de bank in 2020 vijftien steden uitrusten met systemen die de stedelijke bevolking waarschuwen bij mogelijke natuurrampen als gevolg van klimaatverandering. 

Bron: Engie | Foto: PsJeremy, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)