21-06-2013 14:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het aantal klanten van de ASN Bank groeide in 2012 met 12 duizend naar 587 duizend. Het vermogen van de bank groeide met €920 mln naar €11,2 mrd.

Uit het jaarverslag van 2012 blijkt dat de ASN Bank, die zich richt op duurzaam beleggen, ondanks de crisis goede resultaten heeft gehaald. De bank kreeg er 51 duizend nieuwe klanten bij, maar raakte ook 23 duizend klanten kwijt toen de overheid de spaarloonrekening afschafte en klanten met enkel een spaarloonrekening verdwenen.

Daarnaast voerde de bank een opschoning van het klantenbestand uit, waardoor de netto klantengroei uitkwam op 12 duizend. Het totale vermogen van de bank groeide met 9 procent naar €11,2 mrd.

Brede waardering

Volgens de directeur van de ASN Bank Ewoud Goudswaard wijzen de cijfers op een brede waardering voor het werk van de bank. ‘De groeiende belangstelling voor de manier waarop wij bankieren en beleggen met respect voor mensenrechten, klimaat en milieu, zorgde ook in 2012 voor een verantwoorde groei,’ aldus Goudswaard. ‘Klantvriendelijkheid en toegankelijkheid zijn daarbij voor de ASN Bank essentiële voorwaarden. De waardering in 2012 van onze klanten is het mooiste compliment dat je kunt krijgen.’

De waardering van de klanten bleek uit onderzoek van de Consumenten Geldgids, waarin klanten van de ASN bank het meest tevreden waren over de dienstverlening van hun bank. Daarnaast riep onderzoeksbureau MarketResponse ASN in 2012 voor de derde keer op rij uit tot klantvriendelijkste bank van Nederland.

Foto:  NASA Goddard Photo and Video Via Flickr.com