12-05-2016 07:39 | Door: Fitria Jelyta

De Chinese autogigant Geely voor het eerst green bonds uit om elektrische en hybride auto’s te produceren.

Dat schrijft Reuters. Het moederbedrijf van het Zweedse automerk Volvo maakt bekend dat de groene obligaties door de Bank of America Merill Lynch, Bank of China, de Britse financiele dienstverlener Barclays en de Franse bank Société Générale zijn aangekocht.

Met de uitgifte van de green bond moet 90 procent van de autoproductie van Geely in 2020 uit elektrische en hybride auto’s bestaan. De autogigant maakt de waarde van de green bonds niet bekend.

Black Cabs

In het afgelopen jaar heeft Geely £ 250 mln (€ 316 mln) geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in de Britse plaats Coventry die de Black Cabs moet produceren voor London Taxi Company. Volgens Geely is de nieuwe fabriek nodig voor de grootschalige introductie van elektrische taxi’s. De autogigant verwacht een productiecapaciteit van 36.000 taxi’s per jaar.

Green bonds van Hyundai

Afgelopen maand heeft de Koreaanse autofabrikant Hyundai voor het eerst green bonds uitgegeven ter waarde van $ 500 mln. Deze zijn aangekocht door Bank of America Merill Lynch, Citi en Credit Agricole. Met de opbrengsten van de obligaties gaat Hyundai hybrides en geheel elektrische auto’s ontwikkelen. 

Bron: Reuters | Foto: Stan Wiechers, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)