18-05-2016 07:35 | Door: Fitria Jelyta

Toyota Financial Services (TFS) maakt bekend een groene obligatie ter waarde van $ 1,6 mrd uit te geven om verschillende financieringsvormen van milieuvriendelijke auto’s mogelijk te maken.

Met de TFS Green Bond zegt de Japanse autobouwer nieuwe financieringsvormen, waaronder leasecontracten voor milieuvriendelijke Toyota en Lexus modellen mogelijk te maken. Deze auto’s moeten voldoen aan de eisen van brandstof-efficiëntie en uitlaatgassen beperken.

Volgens het concern zijn er op dit moment acht modellen in de Toyota en Lexus portfolio die aan deze eisen voldoen.

Toegang tot duurzaamheid

In samenwerking met Citi, de op een na grootste bank van de Verenigde Staten, heeft Toyota de green bond ontwikkeld. Zo moet de groene obligatie de milieuvriendelijke modellen van Toyota en Lexus beter toegankelijk maken.

Volgens Mike Groff, president en CEO van TFS, is de groene obligatie een voorbeeld van de innovaties die de autofabrikant inzet in de financiële markt. “De Green Bond reflecteert onze toewijding om consumenten toegang te verlenen tot milieuvriendelijke vervoersmiddelen”, zegt hij.

Meer green bonds

Eerder heeft TFS in 2015 een groene obligatie uitgegeven van $ 1,25 mrd om leasecontracten voor brandstofzuinige modellen te financieren. In maart 2014 heeft de fabrikant green bonds uitgegeven ter waarde van $ 1,75 mrd. Daarmee is de verkoop of lease van 40.000 hybride en andere zuinige modellen van Toyota en Lexus gefinancierd.

Onder andere de Mirai op waterstof en de plug-inhybride Prius maken deel uit van de brandstofzuinige auto’s van Toyota. 

Bron: Toyota Financial Services | Foto: Spanish Coches, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)