22-05-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Chinese autogigant Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), eigenaar van de Britse London Taxi Company (LTC), heeft $ 400 mln opgehaald voor het verduurzamen van de taxivloot.

Deze maand heeft ZGH zijn eerste green bond uitgegeven ter waarde van $ 400 mln. De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar en een rendement van 2,75 procent per jaar. De green bonds van het moederbedrijf van London Taxi Company is bijna zes keer overschreven.

“De uitgifte van de green bond komt overeen met onze ambitie om de veiligste, milieuvriendelijkste en meest energie-efficiënte auto’s te ontwikkelen”, zegt Yifan Li, CEO van Geely. De autofabrikant heeft zich tot doel gesteld om de CO2-utistoot van zijn automerken te reduceren. Naast LTC, is ZGH het moederbedrijf van het Zweedse automerk Volvo.

Volledig elektrisch model

Geely zegt de opbrengst van de obligatie te gebruiken om elektrische auto’s te ontwikkelen voor de taxivloot van LTC. De autogigant gaat ruim € 388 mln investeren in het nieuwe onderzoek- en ontwikkelingsfabriek van LTC in de Britse plaats Ansty.

Deze fabriek ontwikkelt een volledig elektrisch model van de TX5, dat aan het eind van 2017 in Groot-Brittannië wordt geïntroduceerd. In 2018 is het model ook voor andere landen beschikbaar zijn.

36.000 taxi’s per jaar

Eerder heeft ZGH ruim € 103 mln geïnvesteerd voor de ontwikkeling van de TX5 met hybride aandrijving. Daarnaast heeft de autofabrikant € 323 mln geïnvesteerd in een nieuwe fabriek voor de elektrische Black Cabs van LTC.Volgens verschillende Britse media krijgt de nieuwe locatie een productiecapaciteit van 36.000 taxi’s per jaar. ZGH zegt met de nieuwe fabriek de grootschalige introductie van elektrische taxi’s mogelijk te maken. 

Bron: Zheijang Geely Holding Group | Foto: Zheijang Geely Holding Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)