02-06-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

Achttien institutionele beleggers hebben een verklaring ondertekend waarmee zij dierenwelzijn in de landbouwsector als een essentieel onderdeel van hun beleggingen beschouwen.

Vier Nederlandse beleggingsfondsen, waaronder Actiam, ASR, Robeco en Triodos Bank, hebben de openbare verklaring van het Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) ondertekend. Hierin verklaren de beleggers dierenwelzijn in de landbouwsector als onderdeel op te nemen om de waarde van langetermijninvesteringen te bepalen.

Daarnaast zien de beleggers mogelijkheden om de criteria van het BBFAW op te nemen in hun analyses over de bedrijven in de foodsector, waarin zij investeren. Deze bedrijven worden vervolgens door de beleggers gestimuleerd om de methodes van het BBFAW te gebruiken bij het verduurzamen van hun praktijken.

Ethische kwestie

“Dit is de eerste keer dat institutionele beleggers een officiële openbare verklaring over het welzijn van landbouwdieren hebben gesteund”, zegt Nicky Amos, program director van het BBFAW. “Het is een duidelijk teken dat dierenwelzijn langzamerhand niet meer wordt gezien als een ethische kwestie, maar als een belangrijke bron van kansen en risico’s voor het bedrijfsleven.”

Bron: Business Benchmark on Farm Animal Welfare, Portaal Duurzaam Financieel | Foto: Maciej Lewandowski, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)