27-07-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

De Franse energieleverancier Akuo Energy heeft een groene obligatie ter waarde van € 44 mln uitgegeven. De opbrengsten gaan naar hernieuwbare energiecentrales.

Met de uitgifte van de groene obligatie heeft Akuo Energy € 44 mln opgehaald. Volgens de energieleverancier is dit een stijging van € 10 mln ten opzichte van de groene obligaties die het concern in 2015 uitgaf. De stijging van de opbrengsten laat zien dat investeerders meer willen investeren in duurzaamheid, stelt Akuo Energy.

“Een jaar na onze eerste groene obligatie-uitgifte, zijn we erg blij om te bevestigen dat een groeiend aantal beleggers zich hebben ingezet om te kunnen deelnemen aan de financiering van de groene economie”, zegt Eric Scotto, voorzitter van Akuo Energy, in een persbericht.  

Transparantie en traceerbaarheid

Zo schaften organisaties als Zencap AM en Mirova, maar ook institutionele investeerders de groene obligaties aan. De green bonds zijn uitgegeven volgens de eisen van de Green Bond Principles (GBP), die door de International Capital Market Association (ICMA) zijn opgesteld. De ICMA vulde de GBP onlangs aan met nieuwe definities en regels voor externe kredietbeoordelaars om het milieurendement ook gedurende de looptijd van green bonds te evalueren.

Naast het voldoen aan de GBP, belooft Akuo Energy transparant te zijn in de rapportages aan zijn investeerders. Zo zal de leveranciers rapporteren over onder meer de traceerbaarheid van de opbrengsten en over de hoeveelheid gereduceerde CO2-uitstoot die dankzij de investering mogelijk is.

Duurzaam energieconcept

Akuo Energy is actief op het gebied van zonne- en windenergie, maar ook van hydro-energie, biomassa en energieopslag. Verder past het concern het duurzame energieconcept Ocean Thermal Energy Conversion (Otec) toe. Dit is een stabiele energievorm, die gebruikmaakt van het verschil in zeewatertemperatuur op de zeebodem en aan het oppervlak.

Voor tropische gebieden met diepe zeeën dicht bij de kust is Otec een veelbelovende technologie. De zee werkt hier als een grote opslag voor zonnewarmte. In tegenstelling tot zonnepanelen kan Otec dag en nacht elektriciteit opwekken. 

Bron: Akuo Energy | Foto: grassrootsgroundswell via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)