08-08-2016 18:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Indiase staatsenergiebedrijf National Thermal Power Corporation (NTPC) heeft met de uitgifte van groene obligaties $ 300 mln opgehaald om de energievoorziening in het land te verduurzamen.

De green bonds hebben een looptijd van vijf jaar en een couponwaarde van 7,48 procent. NTPC meldt dat de groene obligaties door meer dan zestig instellingen zijn aangeschaft. Zo hebben Aziatische en Europese investeerders, maar ook investeerders uit het Midden-Oosten, bijgedragen aan de opbrengst van $ 300 mln.

Meer energie uit wind en zon

De zogeheten Massala green bonds worden uitgezet in Indiase roepies en genoteerd op de London Stock Exchange (LSE) en op de Singapore Exchange (SGX). De groene obligaties zijn uitgegeven volgens de eisen van het Climate Bonds Initiative. NTPC zegt de opbrengsten van de groene obligaties te besteden aan het verduurzamen van de energievoorziening.

Zo wil het Indiase staatsenergiebedrijf de windenergiecapaciteiten van het land met 1 gigawatt verhogen en de zonne-energiecapaciteit met 10 gigawatt laten stijgen. Hiermee wil NTPC bijdragen aan de plannen van de Indiase overheid om in 2022 in totaal 175 gigawatt aan duurzame energie op te wekken. NTPC verwacht dat in het jaar 2032 28 procent van de 128 gigawatt aan energie die het bedrijf in totaal produceert, afkomstig is uit hernieuwbare bronnen.

Zonnedaken door heel India

Eerder stelde de Wereldbank een lening ter waarde van $ 1 mrd beschikbaar om meer zonne-energie op te wekken in India. Inmiddels heeft de Wereldbank een lening van $ 625 mln beschikbaar gesteld om het zogeheten Grid Connected Rooftop Solar Program van de Indiase regering mogelijk te maken. Zo financiert de bank de installatie van zonnedaken door heel India.

Voor het opschalen van hernieuwbare energie in India gaf ook de Indiase Axis Bank groene obligaties uit. De bank haalde $ 500 mln binnen nadat het concern naar eigen zeggen de eerste Indiase green bond van deze grootte heeft uitgegeven. Met een rentewaarde van 2,875 procent en een looptijd van vijf jaar zijn de green bonds overschreven door instellingen uit Azië, Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. 

Bron: NTPC, Business Standard | Foto: Man Bartlett via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)