30-09-2013 12:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Banken gaan meer leningen verstrekken aan duurzame energieprojecten. Het ondertekenen van een Green Deal moet dit stimuleren.

Minister van Economische Zaken, Henk Kamp , bevestigt deze plannen samen met de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, Chris Buijink.

Voorheen liepen plannen om meer geld te stoppen in groene projecten vaak op niets uit wegens technische onzekerheden of door kleinschaligheid van het betreffende project.

 

Duurzame innovatie

 

Het initiatief dat vanmiddag start koppelt economische groei en duurzaamheid aan elkaar door geld bij de projecten te brengen. Hiermee wordt getracht de complicaties van voorheen te elimineren.

Een expertisecentrum moet dit mogelijk maken door samenwerking tussen banken en groene projecten te bevorderen. De overheid pakt het trage proces van vergunningen verlenen aan om sneller initiatieven van de grond te krijgen.

 

Green Deals

 

Green Deals zijn een initiatief van de overheid om duurzame ontwikkelingen de stimuleren. De rol van de overheid hierin is om deals te sluiten tussen organisaties en hierbij hulp te bieden.

De overheid geeft onder andere toegang tot kapitaal met een innovatiefonds en belastingvoordelen. Verder past het belemmerende regelgeving aan en steunt markten voor nieuwe groene energie.

 

 

Bron: NuZakelijk

Foto: Frankl.in via flickr