02-10-2013 12:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onderzoek van PwC toont dat private equity-bedrijven zich meer richten op de risico’s dan op de kansen van duurzaamheid.

Private equity-partijen missen hun kansen om meer waarde te creëren door goed beleid op het gebied van environmental, social and governance (ESG) factoren.

Een enquête onder 103 bedrijven uit 18 landen, uitgevoerd door PwC, wijst uit dat 80 procent van de respondenten ESG-activiteiten volgt, terwijl slechts 15 procent de waarde die zij creëren door middel van deze ESG-activiteiten berekenen.

Er wordt door bedrijven meer gekeken naar het beheersen van ESG-risico’s dan het benutten van kansen, concludeert PwC.

Waarde kwantificeren

Volgens Phil Case, verantwoordelijk voor duurzaamheid bij PwC, kunnen private equity-bedrijven niet alleen meer waarde genereren door beter ESG-beheer alleen. “Het is ook mogelijk om deze gegenereerde waarde te kwantificeren en te communiceren aan beleggers, kopers en andere stakeholders.”

Toch blijkt deze kwantificering van ESG-beheer niet altijd gemakkelijk, stelt Case. “Zelfs de meest professionele private equity-bedrijven hebben moeite met het begrijpen, berekenen en communiceren van de toegevoegde waarde die ESG kan bieden.”

"De belangstelling van beleggers zal naar verwachting toenemen, dit is een gebied waarin private equity-bedrijven kunnen laten zien hoe ze een echt en meetbaar verschil maken," aldus Case.

Bron: BusinessGreen

Foto: PwC_Spain