24-08-2016 07:27 | Door: Fitria Jelyta

Het platform Oneplanetcrowd heeft in de eerste helft van 2016 ruim € 4 mln verstrekt aan duurzame ondernemers. Volgens het crowdfundingplatform is dit bedrag tweemaal groter dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. 

De stijging van duurzaam beleggen via crowdfunding is volgens Oneplanetcrowd mede mogelijk gemaakt door de crowdfundingcampagne van Peerby. Zo heeft het platform naar eigen zeggen binnen een paar dagen € 2 mln opgehaald bij 1.052 investeerders voor de opschaling van de internetdienst waarmee particulieren spullen kunnen lenen, huren en verhuren.

Meer rendement uit duurzaam beleggen

Het platform stelt dat crowdfunding, een nieuwe vorm van beleggen waarbij een grote groep mensen individueel een geldbedrag investeert voor een bepaald project of onderneming, in vijf jaar explosief is gegroeid. Zo is er in de eerste helft van 2016 € 86 mln geïnvesteerd in crowdfundingprojecten in Nederland, stelt Oneplanetcrowd.

Volgens Oneplanetcrowd biedt crowdfunding investeerders niet alleen financieel rendement. Door te beleggen in projecten waar de investeerder affiniteit mee heeft, zegt Oneplanetcrowd dat de investeerder in verbinding staat met de persoon achter de onderneming of project en precies weet wat er met het ingelegde geld gebeurt.

Duurzaamste crowdfundingplatform

In 2015 heeft Oneplanetcrowd met een eigen inzamelactie € 1 mln opgehaald. Het bedrijf wil het geld inzetten voor verdere groei binnen Europa. Het crowdfundingplatform heeft de ambitie om uit te groeien tot het grootste duurzame crowdfundingplatform van Europa. Met het geld denkt het platform dit streven waar te kunnen maken. Momenteel is Oneplanetcrowd al actief in Duitsland, Belgie en Nederland. Ook wil Oneplanetcrowd verder professionaliseren.

Zo werkt Oneplanetcrowd samen met Rabobank, die ondernemers naast bancair krediet de mogelijkheid wil bieden tot crowdfunding. Met deze samenwerking zegt Rabobank ondernemers, met name mkb’ers, beter en sneller te kunnen helpen bij het rondkrijgen van hun financiering.

Verder werkt het crowdfundingplatform samen met de ASN Bank. Met het platform ‘Crowdfunding Voor de Wereld van Morgen’ zegt de ASN Bank een podium te bieden aan duurzame projecten die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. De deelnemers van het crowdfundingplatform hebben zich tot doel gesteld om in totaal € 97.500 op te halen. 

Bron: Oneplanetcrowd | Foto: Branko Collin via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)