26-08-2016 12:25 | Door: Fitria Jelyta

Vermogensbeheerder Blackrock lanceert een Impact Bond Fund, dat vaste inkomsten oplevert en beleggers tegelijkertijd in staat stelt te investeren in duurzaamheid.

Het onlangs gelanceerde impactfonds is volgens het concern het eerste grootschalige fonds in de Verenigde Staten dat vaste inkomsten aan investeerders garandeert, sinds de lancering van zijn duurzame beleggingsplatform Blackrock Impact.

Het fonds gaat inkomsten genereren door te investeren in een portfolio aan vaste inkomens, inclusief obligaties van bedrijven die hoog scoren op onder andere maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieubehoud en ethisch handelen. De obligaties van de bedrijven zijn getoetst volgens de Barclays U.S. Aggregate Bond Index.

Duurzame beleggers

Door gebruik te maken van de zogeheten Blackrock Scientific Active Equity Impact Methodology, zegt de vermogensbeheerder het geld in het fonds te kunnen besteden aan investeringen die niet alleen de meeste economische voordelen opleveren, maar ook de meeste impact maken met betrekking tot duurzaamheid.  

“We geloven dat deze nieuwe investeringsstrategie de groeiende vraag naar stabiele financieringsoplossingen voor duurzaamheid zal aanpakken”, zegt Scott Radell, managing director en portfolio manager van het nieuwe impactfonds, in een persbericht.

“De Blackrock Impact Bond Fund wil het vernieuwde analytische vermogen van de organisatie naar een hoger niveau tillen. Met diepgaande kennis over de obligatiemarkt kunnen wij iets onderscheidends neerzetten voor duurzame beleggers.”

Risico’s beter inschatten

Eerder spoorde Blackrock honderden Europese en Amerikaanse CEO’s van grote bedrijven aan om vaker een langetermijnvisie te formuleren, waaronder concrete doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Door meer data over duurzame activiteiten van de bedrijven in handen te krijgen, zegt Blackrock de financiële risico’s op de langere termijn beter te kunnen inschatten.

Met ruim € 4.000 mrd in kas is Blackrock ’s werelds grootste vermogensbeheerder. 

Bron: Business Wire, Blackrock | Foto: 401(K)2012 via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)