03-10-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Het internationale advocatenkantoor Allen & Overy gaat een partnerschap aan met het Climate Bonds Initiative (CBI). Hiermee wil het concern de uitgifte van groene obligaties bevorderen.

Allen & Overy was eerder als juridisch adviseur betrokken bij de uitgifte van de groene obligatie van de Indiase Axis Bank. Deze green bond heeft een waarde van $ 500 mln en een looptijd van vijf jaar. Volgens het CBI was de groene obligatie van de Axis Bank de eerste Aziatische obligatie die voldoet aan de duurzaamheidsrichtlijnen van het CBI voor green bond-uitgiftes.

Axis Bank zegt de opbrengsten van de obligaties te gebruiken om met name hernieuwbare energie en milieuvriendelijke transportsystemen in India toegankelijk te maken.

Duurzaamheidsnormen

“Het CBI is leidend in het vormgeven van de normen voor de uitgifte van groene obligaties”, zegt Amit Singh, partner van Allen & Overy, in een persbericht. “Wij ondersteunen zijn missie om de marktontwikkelingen te versnellen en hopen een bijdrage te leveren aan de discussie met onze eigen ervaringen op dit gebied.”

Volgens de voorzitter is Allen & Overy betrokken bij een aantal koolstofarme en emissies gerelateerde transacties. Ook is het advocatenkantoor betrokken bij projecten voor hernieuwbare energie en groene obligaties, zoals de green bond van de Axis Bank en het Indiase staatsenergiebedrijf National Thermal Power Corporation (NTPC).

Juridische aspecten van groene obligaties

Het CBI meldt in een persbericht dat er vanuit de markt al langer interesse is in de juridische aspecten van groene obligatie-uitgiftes. Volgens Sean Kidney, CEO van het CBI, zouden gestandaardiseerde wettelijke kaders essentieel zijn voor de ontwikkeling van internationale groene obligatiemarkten.

Kidney: “Allen & Overy’s internationale juridische expertise op dit gebied is van cruciaal belang om de groei in de groene obligatiemarkten te verzekeren. Deze samenwerking is een waardevolle aanvulling op ons partnerprogramma.”

Bron: Climate Bonds Initiative, Investorideas, Newswire | Foto: Allen & Overy hoofdkantoor by Anders Hanson via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)