15-06-2012 10:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

(ANP) – Het kabinet heeft afgelopen donderdag een reeks van zestig nieuwe afspraken gemaakt met bedrijven en maatschappelijke organisaties om meer 'groene groei' te realiseren.

Met kattenbakkorrels gebouwen verwarmen, een samenwerking tussen Noord-Brabant, Overijssel en Walcheren om waterverspilling tegen te gaan, en bedrijven die in het hele land de handen ineen slaan om uit natuurlijke grondstoffen bioplastics te produceren - een aantal voorbeelden van de zestig 'green deals' die het kabinet gisteren met diverse partijen heeft gesloten.

Volgens minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) draagt elke zogenoemde 'green deal' op de eigen manier bij aan een duurzamere samenleving. “In het groot als het gaat om de productie van plastic uit groene grondstoffen of schone brandstof voor de Nederlandse schepen, in het klein bij gebruik van kattenbakkorrels om gebouwen mee te verwarmen. Mensen en bedrijven zijn enthousiast over deze aanpak en maken steeds meer green deals.”

De eerste 75 groene afspraken werden in 2011 gesloten en lagen vooral op het terrein van energie. De in totaal meer dan 130 afspraken die nu zijn gemaakt, zijn er meer dan de 100 die de overheid dit jaar wilde sluiten.

Wereldwijd

De afspraken zorgen ervoor dat we stapsgewijs op weg zijn naar een wereldwijd duurzame economie. “Volgende week tijdens de klimaatconferentie in Rio praten we daar met alle landen over. De betrokken organisaties, bedrijven en overheden nemen verantwoordelijkheid om te zorgen dat we een leefbare wereld nalaten aan volgende generaties,” aldus staatssecretaris Joop Atsma (Milieu).

Bron: ANP

Foto: aiisuki