11-10-2016 07:45 | Door: Fitria Jelyta

PwC maakt een samenwerking met het Climate Bonds Initiative (CBI) bekend. Hiermee wil de accountants- en belastingadviseur bedrijven helpen bij de uitgifte van green bonds en daarmee bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Met de toetreding tot het CBI zegt PwC UK de duurzaamheidseisen van de organisatie toe te passen bij het verifiëren van groene obligaties. Het concern wil daarmee duurzame beleggers en investeerders verzekeren dat de opbrengsten van de groene schuldpapieren daadwerkelijk worden gebruikt om duurzame projecten te financieren, die de klimaatverandering tegengaan.

Transparantie in duurzaamheid

“We hebben een groeiende vraag gezien vanuit banken en organisaties naar zekerheid over waar de opbrengsten van groene financieringsmiddelen, zoals green bonds, naar toe gaan”, zegt Damian Regan, green bond assurance leader bij PwC UK, in een persbericht. “Bovendien zien we ontwikkelingen rondom de marktinfrastructuur, zoals obligatieratings en indicatoren, die de vraag naar transparantie in groenfinanciering vergroten.”

Klimaatoplossingen financieren

Het CBI ziet kansen om de groene obligatiemarkt te laten groeien met de toetreding van partijen als PwC, die de duurzaamheidsstandaarden toepast bij de beoordeling van green bonds. De internationale non-profit organisatie die zich richt op de groene obligatiemarkt en het financieren van duurzame klimaatoplossingen, verwacht dat PwC bedrijven zal steunen bij de uitgifte van de schuldpapieren.

Begin deze maand ging ook het internationale advocatenkantoor Allen & Overy een partnerschap aan met het CBI. Het concern wil hiermee de uitgifte van groene obligaties bevorderen. Zo was Allen & Overy als juridisch adviseur betrokken bij de uitgifte van de groene obligatie van de Indiase Axis Bank. De opbrengsten van de green bonds gaat de bank gebruiken om met name hernieuwbare energie en milieuvriendelijke transportsystemen in India toegankelijk te maken. 

Bron: PwC, CBI | Foto: Howard Lake via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)