12-11-2013 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De IPCC herziet enkele CO2-cijfers in het klimaatrapport dat in september dit jaar verscheen. De conclusies zijn nog steeds alarmerend.

Volgens het Intergovernmental Panel of Climate Change (IPCC) hebben de fouten geen invloed op de conclusie dat de tijd begint te dringen om wat de doen aan de opwarming van de aarde. Het panel had gehoopt geen correcties te hoeven doen na de beschamende foute bewering in een rapport in 2007 dat de Himalaya smelt. ‘Ik zie het niet als een significante verandering’, vertelde IPCC chairman Rajendra Pachauri aan Reuters, tijdens de klimaattop in Polen.

Cijfers

De IPCC herziet de CO2-uitstoot sinds 1860 van 531 miljard ton (zoals in september werd beweerd) naar 515 miljard ton. Verder herziet de IPCC de CO2-uitstoot sinds 1750 van 545 miljard ton naar 555 miljard ton.

‘Fouten in de samenvatting voor beleidsmakers werden ontdekt door de auteurs van het rapport, na de goedkeuring en acceptatie door de IPCC’, stond in een verklaring. Er werd niet uitgelegd hoe de fouten gemaakt konden worden.

Bron: The Guardian

Foto: doegox via Flickr