22-11-2013 11:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam is Anniek Mauser van Unilever verkozen tot MVO-manager van het jaar. 

De verkiezing werd georganiseerd door Royal HaskoningDHV in samenwerking met VNO-NCW en Interface. Een deskundige jury nomineerden naast Anniek Mauser ook Sander Haas (Asito), Fokko Wientjes (DSM) en Frank van Ooijen (FrieslandCampina).

Zowel het publiek als de juryleden hadden de mogelijkheid om een stem uit te brengen op één van de genomineerden. Mauser kwam als grote winnaar uit de bus.

Groen bewustzijn

Aniek Mauser is directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux en richt zich in haar werk vooral op het verduurzamen van bedrijfsprocessen en producten bij Unilever. “Dat is geen filantropie,” zei Mauser in een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven.nl. “Duurzaamheid is ons strategisch business plan geworden.”

Mauser streeft er vooral naar een mentaliteitsverandering teweeg te brengen binnen de industrie. Zo tracht ze middels een web- en game tool tracht ze duurzame groei door te voeren onder de medewerkers. Daarnaast heeft Mauser in samenwerking met WNF en de Missing Chapter Foundation om gedrag te sturen van consumenten op het terrein van waterverbruik. Momenteel vervult Mauser met haar ambitieuze en transparante optreden de 36e plek in de Duurzame 100 van Trouw.

 

 

Foto:M.Minderhoud via creativecommons

Bron: royalhaskoningdhv