06-12-2013 13:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) nomineerde vijf bedrijven voor de Verantwoord Ketenbeheer Award 2013.

Het afgelopen jaar heeft de VBDO het beleid en de prestaties van 40 beursgenoteerde bedrijven onder de loep genomen. De organisatie onderzocht hoe de ondernemingen het proces van het verduurzamen van de productieketen tot uitvoering brachten. Ook worden de ontwikkelingen en resultaten van het verduurzamen belicht.

Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van een toename aan schaarste wat betreft grondstoffen. Duurzame ontwikkelingen en toepassingen zijn een vereiste om vooruitgang te boeken. Een analyse van ketens is noodzakelijk om te achterhalen wat de meest optimale besparingsmogelijkheden zijn. Samenwerking staat hierbij centraal.

De jury heeft vijf bedrijven geselecteerd uit de groep van 40 beursgenoteerde ondernemingen die kans maken op de Verantwoord Ketenbeheer Award 2013. Heineken, Philips, Reed Elsevier, DSM en Royal BAM Group zijn de genomineerden. Aanstaande maandag zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens het Verantwoord Ketenbeheer Event te Amstelveen. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via VBDO.

Bron: duurzaam-ondernemen | Foto: Philips