18-12-2013 11:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bureau Veritas, Deloitte, DNV, EY, KPMG and PwC zijn de zes belangrijkste leveranciers van duurzame assurance.

Dit stelt een rapport van onderzoeksbureau Verdantix getiteld Green Quadrant: Sustainability Assurance (Global). Het beveelt multinationals aan zich te wenden tot één van deze zes bedrijven voor assurance op duurzaamheidsverslaglegging. Dit kunnen de bedrijven bijvoorbeeld doen voor CO2-gegevens, duurzaamheidsrapporten, supply chain compliance en duurzame managementsystemen.

Het is het derde rapport van Verdantix over assurance in de duurzaamheid. De studie identificeert 29 grote aanbieders. Slechts negen leveranciers hadden de bekwaamheid wereldwijd te leveren, waaronder ook Environ, ERM, CVS en SGS. De vergelijking is gebaseerd op 63 criteria en diepgaande interviews met 15 klanten die samen een collectieve omzet van $ 351 mrd(=  € 255 mrd) boekten.

Rapport

De zes marktleiders op duurzaamheidsgebied hebben hun positie gevestigd dankzij een groot aantal cliënten in verschillende sectoren en landen. Verder bieden zij volgens het rapport een brede service aan in een groot aantal expertisegebieden. Zij zetten zich ook in om marktnormen te vormen. Daarbij noemt het rapport langlopende marketingprogramma’s om het bewustzijn te sturen.  

Uit het onderzoek bleek dat 46 procent van de 250 geïnterviewde firma’s betalen voor assurance van hun gegevens over broeikasgassen. 39 procent investeert in assurance van hun duurzaamheidsrapporten.

Bron: Environmentalleader