20-12-2013 10:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse website breidt zijn crowdfunding werkzaamheden uit naar het grote internationale speelveld.

Oneplanetcrowd is een Nederlandse website waarop investeerders hun kapitaal kunnen steken in bedrijven, producten en projecten op het gebied van duurzaamheid. Dergelijke projecten komen vaak moeilijk van de grond en middels het crowdfunding systeem kunnen investeerders de duurzaamheidsmarkt in beweging brengen. Indien een project van start gaat krijgt de investeerder de investering terug met rente, en kan men genieten van het duurzame resultaat van het product of dienst.

De website is nog maar 13 maanden geleden gelanceerd en breidt nu al zijn activiteiten uit naar het buitenland. Met Duitsland in het vizier tracht de website duurzaamheid grootschaliger op de kaart te zetten.

“Duitsers lopen voorop op het gebied van duurzaamheid, maar het mkb heeft net als in Nederland, moeite om aan financiering te komen”, aldus oneplanetcrowd.

Oneplanetcrowd heeft inmiddels al 6500 actieve investeerders die gezamenlijk goed zijn voor een investering van € 1,1 mln, en elke maand komen er 500 investeerders bij.

Bron: nuzakelijk | Foto:  James Cridland