11-01-2017 09:10 | Door: Fitria Jelyta

De ASN Bank komt met vijf nieuwe duurzame mixfondsen. Hiermee kunnen beleggers hun risico’s en kansen op meer rendement beter beheren.

Dat meldt de ASN Bank in een persbericht. Het geld in de duurzame mixfondsen wordt besteed aan obligaties en aandelen van bedrijven en landen die door de ASN Bank op duurzaamheidseisen zijn beoordeeld en goedgekeurd. Volgens de ASN Bank zijn de fondsen interessant voor zowel beleggers die defensief willen beleggen als beleggers die dat meer offensief willen doen.

Hoger rendement of kleiner risico

Bij defensief beleggen wordt de nadruk gelegd op het behoud van het vermogen. Daarom worden er geen grote risico’s genomen, maar het maximale rendement blijft door deze aanpak laag. Bij een offensief beleggingsprofiel ligt de nadruk op vermogensgroei. Het risico op verlies is bij dit profiel echter groter, maar de belegger heeft ook meer kans op hoger rendement dan bij een defensief beleggingsprofiel.

“We zien dat beleggers graag geholpen willen worden, maar toch ook zelf de touwtjes in handen houden”, zegt Bas-Jan Blom, directeur Beleggingsfondsen bij de ASN Bank, in een persbericht. “Daar waren in de markt al verschillende mogelijkheden voor, maar nog geen echt duurzame variant. Onze duurzame mixfondsen helpen beleggers duurzaam te beleggen en duurzame vooruitgang te stimuleren, terwijl ze zelf bepalen welk mate van risico ze aanvaardbaar vinden.”

Financiële doelen

De duurzame mixfondsen zijn via de website ASN Bank beschikbaar gesteld aan beleggers. Daarnaast worden de duurzame mixfondsen ook genoteerd aan beursmaatschappij Euronext, waardoor ze breed verkrijgbaar zijn. Daarnaast werkt de ASN Bank aan een websitetool, waarmee beleggers de keuze voor een mixfonds zelf kunnen maken en de realisatie van hun financiële doelen kunnen beheren. 

Bron: ASN Bank | Foto: Vitaly via Unsplash.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)