23-01-2017 07:30 | Door: Fitria Jelyta

Het pensioenfonds BPL Pensioen koopt 115 energiezuinige woningen in Harderwijk. Hiermee wil het voormalige Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw zijn woningportefeuille verduurzamen.

De woningportefeuille van BPL Pensioen wordt beheerd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De acquisitie voor het duurzame woningportefeuille van BPL Pensioen bestaat uit 81 grondgebonden woningen en appartementen.

Om deze woningen energiezuinig te maken, plaatst ontwikkelaar TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep onder andere goede isolatie en zonnepanelen. Volgens het bouwconcern moeten de duurzame maatregelen leiden tot een besparing op de energierekening van bewoners.

Energieneutrale woningportefeuille

“Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op”, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen, in een persbericht. Met de aanschaf van de 115 energiezuinige woningen wil BPL Pensioen zijn woningportefeuille verduurzamen.

Het pensioenfonds heeft zich tot doel gesteld om in 2030 minimaal de helft van zijn woningportefeuille naar een energieneutraal niveau te brengen. 

Bron: Syntrus Achmea Real Estate & Finance | Foto: Jason Briscoe via Unsplash.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)