16-02-2017 10:20 | Door: Fitria Jelyta

BNP Paribas heeft een gids ontwikkeld, die Nederlandse pensioenfondsen moet helpen hun beleggingsbeleid te verduurzamen en tegelijkertijd hoog rendement te behalen.

De gids voor het integreren van Environment, Social, Government (ESG)-factoren in het beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen werd mogelijk gemaakt in samenwerking met onderzoeksbureau Sustainalytics. Daarnaast hebben de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), De Nederlandsche Bank (DNB) en Eumedion bijgedragen aan de totstandkoming van de gids.

“Er is steeds meer bewijs dat de integratie van risicofactoren op het vlak van ESG en duurzaamheid in het beleggingsproces een positieve invloed heeft op lange termijn rendementen”, zegt Jan Albert Koopman, business development manager bij BNP Paribas Securities Services, in een persbericht. “Bovendien ligt er steeds meer druk bij institutionele beleggers om duurzaam te beleggen en vermogen op een positieve wijze te alloceren.”

Eerder ontwikkelde BNP Paribas de ESG Risk Analytics. Met deze tool krijgen institutionele beleggers inzicht in hoe hun beleggingsportefeuille wordt blootgesteld aan risico’s die te maken hebben met verschillende ESG-factoren, zoals klimaatverandering en mensenrechtenschending. Daarnaast ondertekende BNP Paribas de United Nations Principles for Responsible Investing (UNPRI) om een duurzaam beleggingsbeleid in de financiële sector te stimuleren.

Lees ook:

Bron: BNP Paribas | Foto: Mark Hodson Photos via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)