17-03-2017 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Engie heeft groene obligaties uitgegeven met een totale waarde van € 1,5 mrd. De opbrengsten van de green bonds gaan naar de financiering van onder andere hernieuwbare energie.

Dat meldt het energieconcern in een persbericht. De groene obligaties hebben twee tranches van € 700 mln en € 800 mln. De eerste green bond ter waarde van € 700 mln heeft een looptijd van elf jaar en de groene obligatie ter waarde van € 800 mln  heeft een looptijd van 9 jaar.

Duurzaamheid financieren

Green bonds zijn bedoeld om duurzame projecten te financieren die onder andere de strijd tegen klimaatverandering versterken. De groene schuldpapieren worden door investeerders gekocht tegen een vooraf bepaalde couponrente, waarna de uitgever van de obligaties de opbrengsten besteedt aan duurzaamheid.

Zo gaat Engie de opbrengsten van zijn onlangs uitgegeven green bonds besteden aan de opwekking van zonne- en windenergie. Daarnaast wordt het geld besteed aan projecten op het gebied van energie-efficiëntie, duurzame grondstoffen, milieubehoud, biodiversiteit, de handhaving van mensenrechten, en zorg en veiligheid.

Het energieconcern betrekt een extern bedrijf bij de beoordeling van en rapportage over de opbrengsten van de green bonds. 

Bron: Engie | Foto: Shutterstock.com (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)