23-05-2017 12:30 | Door: Fitria Jelyta

In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt Rabobank sinds kort een groene lening met rentekorting voor de ontwikkeling van zeer duurzame nieuwbouwwoningen.

De nieuwbouwprojecten die in aanmerking komen voor het rentevoordeel moeten voldoen aan de eisen binnen de regeling groenprojecten, die zijn opgesteld door RVO.nl. Zo wordt er gekeken naar de toepassing van duurzame bouwmaterialen, zoals hout, en de energieprestatie van de nieuwbouwwoning.

Duurzaamheid belonen

De kopers van de nieuwbouwwoning kunnen vervolgens 0,5 procent rentekorting krijgen met de groene hypotheek van Rabobank. RVO.nl verwacht dat andere banken in Nederland zullen volgen met het bieden van rentekorting voor duurzame nieuwbouwwoningen.

Inmiddels heeft RVO.nl elf nieuwbouwprojecten beloond met een groenverklaring, waardoor ze in aanmerking komen voor de rentevoordeel. De projecten bevatten in totaal 107 nieuwbouwwoningen die hoog scoren op de energieprestatie-eis.

Regeling groenprojecten

RVO.nl heeft de criteria binnen de regeling groenprojecten aangepast om de groene hypotheken van Rabobank mogelijk te maken. In overleg met Rabobank controleren de beoordelaars nu vooraf of nieuwbouwprojecten aan de criteria voldoen. Daarnaast worden de projecten achteraf beoordeeld met een steekproef.

Lees ook:

Bron: RVO.nl | Foto: Shutterstock.com