14-06-2017 12:05 | Door: Fitria Jelyta

ASN Bank staat in de week van 12 tot 18 juni geheel in de teken van biodiversiteit. De bank wil in 2030 geen nettoverlies aan biodiversiteit meer veroorzaken met zijn beleggingen en financieringen. Daarom stimuleert het concern de komst van meer groene daken in de stad.

Om bij te dragen aan de ambitie voor biodiversiteit, wijst ASN Bank op de non-profitorganisatie Rooftop Revolution. Dit bedrijf heeft als doel om meer groene daken in steden te realiseren. Inmiddels werkt Rooftop Revolution aan 35 verschillende projecten, wat gelijk staat aan 13.408 vierkante meter aan groene daken.

Daarnaast werkt de non-profitorganisatie aan een groot polderdak met een oppervlakte van 1.600 vierkante meter. Dit groene dak wordt aangelegd op het voormalige Jan Bommerhuis in Amsterdam.

Voordelen van groen

Rooftop Revolution werkt samen met dakeigenaren, buurtbewoners, overheden en natuurorganisaties. Volgens de initiatiefnemers brengen groene daken veel voordelen met zich mee, zoals meer biodiversiteit, een langere levensduur van het dak en minder kans op wateroverlast door waterberging.

Op de website van Voor de Wereld van Morgen, een initiatief van ASN Bank, deelt Rooftop Revolution een stappenplan voor particulieren om zelf een groen dak op hun woning of in de buurt aan te leggen. 

Bron: ASN Bank, Voor de Wereld van Morgen | Foto: Shutterstock.com