16-06-2017 15:30 | Door: Fitria Jelyta

Het Triodos Vastgoedfonds kondigt de uitgifte van nieuwe aandelen aan. Het eerste duurzame vastgoedfonds van Europa heeft het voornemen om maximaal 11.463.182 nieuwe gewone aandelen uit te geven.

Dat meldt Triodos Investment Management in een persbericht. Met de uitgifte van de aandelen wil de vermogensbeheerder de balans van het beursgenoteerde vastgoedfonds versterken. Daarnaast moeten de aandelen een basis vormen voor de uitbouw van de portefeuille voor duurzaam vastgoed.

Koolstofarme economie

De aandelen hebben een vastgestelde prijs van € 2,80 per aangeboden aandeel. Het geld in dit fonds wordt geïnvesteerd in zowel duurzame nieuwbouw als de duurzame renovatie en beheer van bestaande kantoorgebouwen. Zo financiert het fonds het gebruik van duurzame materialen, energiebesparing en een prettig binnenklimaat voor gebouwgebruikers.

“De vastgoedsector speelt een cruciale rol in de transitie van een op koolstof gebaseerde economie naar een op duurzame energie gebaseerde economie”, zegt Guus Berkout, fondsmanager Triodos Vastgoedfonds, in het persbericht.

“Triodos Vastgoedfonds, als eerste zero-emissie vastgoedfonds, speelt een toonaangevende rol in deze transitie. Wij zijn ervan overtuigd dat onze aanpak aantoont dat de vastgoedsector een actieve bijdrage kan leveren in de strijd tegen klimaatverandering door het terugbrengen van de uitstoot van CO2.”

Rendement

De fondsmanager zegt met de uitgifte van de nieuwe aandelen in te spelen op de toenemende vraag vanuit investeerders om duurzaam vastgoed te financieren. De investeerders hebben vertrouwen in het rendement dat duurzaamheid in de vastgoedsector oplevert, stelt Triodos Vastgoedfonds. 

Bron: Triodos Investment Management | Foto: Shutterstock.com