21-06-2017 13:45 | Door: Fitria Jelyta

Samen met WNF streeft Rabobank naar duurzame ontwikkeling waarbij de balans tussen duurzaam economisch rendement en natuurbescherming centraal staat. Op 5 juli deelt de bank zijn kennis over de lessons learned bij het behalen van zijn duurzaamheidsdoelen.

Rabobank heeft de afgelopen zes jaar samengewerkt met internationale producenten uit Brazilië, Chili, India en Nederland aan verschillende vraagstukken op het gebied van duurzaamheid in de food en agri-productieketens. Daarbij heeft de bank zich laten leiden door de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Samenwerking voor duurzame ontwikkeling

De grootste ambitie van deze zeventien werelddoelen is voor 2030 een einde maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Om de duurzaamheid binnenproductieketens aan te jagen, zet Rabobank in op de zeventiende SDG, namelijk het aangaan van samenwerkingen en partnerships voor duurzame ontwikkeling.

Congres

Tijdens het congres ‘Sustainable Development Goal (SDG) 17: what makes a partnership sucessful?’ staat Rabobank stil bij de drempels die het concern in het streven naar duurzaamheid is tegengekomen en hoe de bank deze drempels heeft overwonnen. Het congres vindt plaats op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.

Bron: Rabobank | Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com