23-06-2017 12:10 | Door: Fitria Jelyta

Rabobank heeft de ambitie om de CO2-uitstoot, veroorzaakt door de gebouwde omgeving, te verlagen. Hiervoor werkt de bank samen met het online platform Bleeve, dat huiseigenaren helpt hun woningen te verduurzamen.

Dat meldt de bank in een persbericht. Met het online platform Bleeve worden woningeigenaren gekoppeld aan lokale ondernemers die duurzame en energiebesparende oplossingen bieden.

Rendement op duurzame investering

Door gebruik te maken van de online HuisScan, dat Bleeve aanbiedt, krijgen particulieren inzicht in de meest voordelige maatregelen die zij kunnen nemen om de energie-efficientie van hun woning te verhogen.

“De HuisScan geeft huiseigenaren snel en eenvoudig inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen of juist op te wekken”, zegt Paul Geurts van Kessel, mede-oprichter van Bleeve, in het persbericht. “We geven advies over de kostenbesparing, de benodigde investering en zaken als rendement op de investering.”

Energielabel A

Volgens Rabobank ervaren huiseigenaren belemmeringen om hun woningen daadwerkelijk te verduurzamen. Zo zouden zij onvoldoende inzicht hebben in de voordelen van investeringen in energiezuinige maatregelen. De bank wil hier verandering in brengen door de samenwerking met Bleeve aan te gaan.

Dit moet bijdragen aan het behalen van het doel van de overheid om alle woningen in 2030 gemiddeld een energielabel A moeten hebben. 

Bron: Rabobank | Foto: Shutterstock.com