09-04-2014 15:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De superheldenfilm The Amazing Spiderman 2 heeft een prijs gekregen voor de milieuvriendelijke werkwijze en duurzame initiatieven tijdens de productie. De Green Seal Award is een initiatief van de Environmental Media Association (EMA).

EMA is een non-profitorganisatie die de invloed van de filmindustrie en de media wil gebruiken om het publiek milieubewustzijn bij te brengen. The Green Seal Award is in 2003 in het leven geroepen. De concurrentie is groot. Iedere studio stuurt per jaar vijf tot twintig films in. De puntentelling vindt plaats aan de hand van de EMA-richtlijnen. Volgens de organisatie heeft producent Sony de prijs meer dan verdiend.

De makers van de nieuwe Spiderman-film werkten tijdens de productie samen met het World Wildlife Fund, de internationale tak van het Wereld Natuur Fonds, om het leefgebied van de grote panda te beschermen. De crew besteedde ook aandacht aan Earth Hour, als wereldwijd het licht een uur uitgaat.

Tijdens de productie zijn tonnen materiaal ingezameld die geschikt zijn voor hergebruik , opvanghuizen in de buurt kregen bijna 6000 overgebleven maaltijden en waterflesjes waren taboe. Alleen al dat laatste initiatief leidde tot een besparing van 193.000 plastic flessen.

The Amazing Spiderman is de eerste film van Sony die de Green Seal Award in de aftiteling mag tonen. Het tweede deel van de Spiderman-sage gaat op 2 mei in premiere.

Bron: Hollywood Reporter | Foto: Sony