28-07-2017 13:28 | Door: Rianne Lachmeijer

Het Chinese bedrijf China Three Gorges Corporation heeft green bonds uitgegeven voor offshore windprojecten in Portugal en Duitsland. De greenbonds zijn gecertificeerd door het Climate Bonds Initiative (CBI). Dit zijn de eerste Chinese green bonds die zijn gecertificeerd door CBI.

China Three Gorges Corporation wil de opbrengst gebruiken voor offshore windprojecten in Duitsland en Portugal. Dat schrijft Climate Bonds Initiative op hun website.

In Duitsland gaat het om het project Meerwind, dat bestaat uit twee windparken met een totaal van tachtig windturbines op de Noordzee. In Portugal wordt de opbrengst gebruikt voor ENEOP, een project van twaalf windmolenparken.

CO2-reductie

Het bedrijf verwacht dat de twee windenergieprojecten een CO2-reductie kunnen opleveren van circa 1,25 miljoen ton in Duitsland en 0,95 miljoen ton in Portugal. Daarmee voldoet het bedrijf aan de duurzaamheidseisen die CBI stelt voor windprojecten.

Duurzaamheid Chinese green bonds

Door de CBI-kwalificering weten investeerders zeker dat voldaan wordt aan bepaalde duurzaamheidseisen. Eerder bleek dat Chinese bedrijven die green bonds uitgaven alsnog investeerden in steenkolencentrales. 

Lees ook:

Bron: Climatebonds.net | Foto: Shutterstock.com