30-08-2017 11:12 | Door: Rianne Lachmeijer

De vraag naar zoetwater zal de komende vijftien jaar bijna verdubbelen.  Deze zoetwaterschaarste biedt kansen voor beleggers die duurzaam willen investeren, omdat de markt voor slimme oplossingen groeit.

Dat schrijft Theasset.nl.

De vraag naar zoetwater zal de komende jaren toenemen. Verschillende bedrijven spelen in op deze vraag en komen met slimme oplossingen voor deze grote maatschappelijk uitdaging. Momenteel gaat er $ 500 mrd om in deze markt, die blijft groeien.

Volgens Huub van der Riet, Lead Portfolio Manager, Global Sustainable Opportunities strategie bij NN gaan financieel rendement en positieve maatschappelijke impact goed samen.

“Beleggers kunnen bijdragen aan het oplossen van dit groeiende probleem door geld te investeren in innovatieve en economisch aantrekkelijke oplossingen. Er zijn bijvoorbeeld forse investeringen nodig om waterinfrastructuur te onderhouden, te verbeteren en uit te breiden,” zegt hij tegen Theasset.nl.

Drinkwaterproductie uit lucht

Verschillende bedrijven, goot en klein, zoeken naar manieren om drinkwaterschaarste op te lossen. Bijvoorbeeld de Amerikaanse start-up Zero Mass Water. Dit bedrijf produceert drinkwater uit damp in lucht. Het systeem dat zij hiervoor gebruikt, heeft zij tijdens droogte in Californië beschikbaar gesteld aan getroffenen. In Nederland werkt bijvoorbeeld Waternet aan een circulaire watercyclus. Roelof Kruize, directeur van Waternet, was eerder te gast bij DuurzaamBV Radio.

Lees ook:

Bron: Theasset.nl | Afbeelding: Shutterstock.com