13-09-2017 09:27 | Door: Rianne Lachmeijer

Hoe trek je investeerders aan voor duurzame projecten? Met die vraag zijn afgevaardigden vanuit Nigeria, Mexico, Colombia en Vietnam naar de London Stock Exchange gekomen. Samen met leiders van internationale banken is een nieuw project gestart om investeerders te interesseren voor projecten die inspelen om klimaatverandering.

Dat schrijft The Huffington Post.

The Climate Finance Accelerator (#CFA17) is de naam van het project dat de deelnemende landen moet helpen bij het aantrekken van investeerders voor hun duurzame projecten. Het project speelt in op een probleem dat veel van deze landen hebben: om aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen is geld nodig, maar investeerders zijn tot nu toe weinig enthousiast om dit geld te leveren.

Van 11 tot en met 15 september worden workshops georganiseerd, waarbij afgevaardigden van Nigeria, Mexico, Colombia en Vietnam gekoppeld worden aan financieel experts uit The City en van verschillende ontwikkelingsbanken. Het doel is dat een stappenplan wordt ontwikkeld waarmee de deelnemende landen hun duurzame projecten interessant maken voor investeerders.

Het project wordt onder andere gesteund door de Britse overheid, de International Development Knowledge Network, Inter-American Development Bank e verschillende maatschappelijk verantwoorde organisaties.

Lees ook:

Bron: The Huffington Post | Afbeelding: Shutterstock.com