06-07-2012 11:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ondanks de economische crisis zijn steeds meer Nederlandse ondernemers bereid te investeren in een duurzame bedrijfsvoering.

MVO Nederland, de netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, verwelkomde afgelopen week haar tweeduizendste partner. De onafhankelijke stichting motiveert ondernemers om duurzaam te werken, en merkt dat zowel grote bedrijven als het midden- en klein bedrijf zich aanmelden. De economische malaise lijkt hen hier niet van te weerhouden.

“MVO is hét antwoord op de vraag naar kostenreductie en innovatie in tijden van economische onzekerheid,” aldus Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. “Wij bieden ondernemers met MVO-ambitie een onafhankelijk platform dat leidt tot duurzaamheid, new business en innovatie. En dat is broodnodig.”

Een onafhankelijk platform dat leidt tot duurzaamheid, new business en innovatie is broodnodig. Willem Lageweg, directeur MVO Nederland

Duurzame werkomgeving

De tweeduizendste partner van MVO Nederland is psychologisch adviesbureau Libertijn in Houten. Berdine Bijkerk is managing consultant van Libertijn: “We willen iets goeds in de markt zetten, profit maken, maar dan voor iedereen. De jongeren van tegenwoordig vragen daar ook om. Die willen niet werken voor een bedrijf dat niet duurzaam onderneemt.”

Libertijn werd geadviseerd om partner te worden door een ander bedrijf uit het MVO-netwerk: Meeuwsen Ten Hoopen registeraccountants en belastingadviseurs. Jan Jijken, de MVO-adviseur van het bedrijf: “Nu is het onze beurt om andere bedrijven verder te helpen met onze leerervaringen. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf, is mijn motto.”

Verbeter de wereld maar begin bij jezelf, is mijn motto.Jan Jijken, MVO adviseur Meeuwsen Ten Hoopen

Samenwerking

De actie van Meeuwsen ten Hoopen staat volgens MVO Nederland symbool voor de toenemende bereidheid onder bedrijven om elkaar te betrekken bij een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Dit soort samenwerkingen worden door hen dan ook gestimuleerd. Meeuwsen ten Hoopen mocht als dank voor de bijdrage aan het netwerk een strippenkaart van de MVO Summer School in ontvangst nemen.

MVO Nederland is een onafhankelijke stichting die ondernemers motiveert om duurzaam aan de slag te gaan volgens de drie: P’s People, Planet, Profit. De stichting bestaat nu drie jaar.

Bron: Marqit

Foto: Roel Wijnants