27-09-2017 10:05 | Door: Rianne Lachmeijer

VNG en BNG Bank willen gemeenten stimuleren om invulling te geven aan de Sustainable Development Goals. Daarom hebben zij samen 'Gemeenten4GlobalGoals' opgericht. Gemeenten worden in een Challenge uitgedaagd om met vernieuwende ideeën te komen.

Dat schrijft BNG Bank in een persbericht.

Volgens VNG en BNG Bank kunnen gemeenten in elk van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) een rol spelen.  In de eerste plaats als beleidsmaker, toezichthouder en investeerder, maar ook als verbinder of katalysator waardoor duurzaam gedrag bij burgers, bedrijven en instellingen wordt vergroot.

“De doelen zijn van en voor ons allen, samen komen we vooruit als we ze weten te vertalen van veilig ver weg naar concreet dichtbij,” zegt Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss en lid van de VNG commissie Europa en Internationaal.

Begin 2016 lanceerde VNG International de Gemeenten4GlobalGoals. Maandag sloot BNG Bank zich bij de campagne aan. Tijdens de Impact Summit in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam ondertekenden Olivier Labe van BNG Bank en burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van de VNG de samenwerkingsovereenkomst.

Lees ook:

Bron: BNG Bank | Afbeelding: Shutterstock.com