02-10-2017 10:34 | Door: Rianne Lachmeijer

Duurzaam beleggen wint wereldwijd aan terrein. Nederland is haar voorloperspositie niet langer zeker, nu de bewustwording en investeringsbereidheid in andere landen stijgt. Dat blijkt uit de Schroders Global Investor Study 2017.

Dat schrijft financialinvestigator.nl.

Beleggers zijn zich in toenemende mate bewust van het belang van duurzaam beleggen. Zo meldt 72 procent van de Nederlandse ondervraagden dat het voor hen nu belangrijker is dan vijf jaar geleden. Wereldwijd ligt dit getal nog hoger: op 78 procent.

Impactbeleggen in de lift

Het valt op dat wanneer de respondenten wordt gevraagd naar de betekenis van duurzaam beleggen, zij verder gaan dan het uitsluiten van controversiële sectoren of bedrijven.

In plaats daarvan kiezen veel Nederlanders voor definities zoals ‘beleggen in bedrijven die best in class zijn op milieu-, maatschappelijk- of governancegebied’ of die 'proactief inzetten op het leveren van een positieve bijdrage'.

Global Investor Study 2017 

Schroders heeft in zijn Global Investor Study 2017 circa 22.000 mensen bevraagd die binnenkort minstens  € 10.000 gaan investeren. Deze mensen zijn afkomstig uit dertig verschillende landen waaronder China, Verenigde Staten en Nederland.

Lees ook:

Bron: financialinvestigator.nl | Afbeelding: Shutterstock.com