12-10-2017 11:10 | Door: Rianne Lachmeijer

BNP Paribas Group financiert niet langer bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in schaliegas, schalieolie of olie uit teerzanden. Ook financiert de Franse bank niet langer winning rond de noordpool. Dit sluit aan bij eerdere doelstellingen.

Dat meldt de bank in een persbericht.

BNP Paribas past haar beleggingsportefeuille aan het klimaatscenario van de International Energy Agency aan. Waarbij de aarde aan het eind van deze eeuw niet meer dan 2°C mag zijn opgewarmd. Om dat doel te bereiken, is het belangrijk om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

Energietransitie ondersteunen

Eerder verminderde de bank haar aandeel in kolen. In het persbericht onderstreept de bank dat zij doorgaat met de financiering van hernieuwbare energie. De bank wil in 2020 € 15 mrd investeren in hernieuwbare energie en zet € 100 mln opzij voor investeringen in startups die zich richten op innovatieve oplossingen voor de energietransitie.  

“We zijn vastbesloten om de transitie naar een duurzamere wereld te ondersteunen,” zegt Jean-Laurent Bonnafé, Chief Executive Officer van BNP Paribas. “Als een internationale bank is het onze taak om de energietransitie te ondersteunen en bij te dragen aan een vermindering van CO2-uitstoot.”

Lees ook:

Bron: BNP Paribas Group | Afbeelding: Shutterstock.com