13-10-2017 11:52 | Door: Rianne Lachmeijer

In een nieuwe database kunnen sociale ondernemers gemakkelijk en snel financiering vinden. Conveners.org, Sphaera en ImpactSpace lanceerden de Accelerator Selection Tool tijdens de SOCAP17, ‘s werelds grootste bijeenkomst over impact investeren.

Dat schrijft pioneerspost.com.

Sociale ondernemers zijn gemiddeld circa 60 uur kwijt aan het zoeken en evalueren van financieringsmogelijkheden. De Accelerator Selection Tool speelt hierop in. Data van circa 750 sociale steunprogramma’s zijn in de database opgenomen.

De wensen van de sociale ondernemer worden gekoppeld aan de eisen van de steunprogramma’s. Daardoor wordt de kans op een match groter. De database is gratis te gebruiken.

SOCAP en Nederland

Tijdens de SOCAP komen meer dan drieduizend impact investeerders, sociale ondernemers en filantropen bij elkaar. Tijdens de bijeenkomst is ook aandacht voor Nederland. Willemijn Verloop van Social Enterprise NL en Social Impact Ventures vertelt over sociaal ondernemerschap in ons land.

Volgens Willemijn Verloop heeft Nederland zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een epicentrum voor sociaal ondernemerschap en impact investeren.

Lees ook:

Bron: pioneerspost.com | Afbeelding: Shutterstock.com