20-10-2017 09:48 | Door: Rianne Lachmeijer

SunFunder, Oikocredit en responsAbility Investments investeren samen $ 6 mln in een project van SolarNow. Het bedrijf, gespecialiseerd in off-grid zonne-energie, gaat zonne-energiesystemen aanbieden aan Oegandese particulieren.

Dat meldt ResponsAbility Investments in een persbericht. 

Sunfunder heeft het geld bij elkaar gehaald voor SolarNow. Met de $ 6 mln kan SolarNow pay-as-you-go en huurconstructies opzetten voor zonne-energiesystemen in Oeganda. Op deze manier kan het bedrijf meer mensen bereiken die momenteel geen toegang hebben tot energie.

Volgens Willem Nolens, CEO van SolarNow, biedt deze financiering veel kansen. “Dit geeft ons de mogelijkheid om de marktkansen in Oost-Afrika te benutten. Wij willen betaalbare energie leveren aan miljoenen off-grid huishoudens en 70 procent van Oeganda’s off-grid populatie voorzien van zonne-energiesystemen.”

Financiering

Zonne-energiebedrijven die inzetten op off-grid zonne-energieprojecten in ontwikkelingslanden vinden vaak moeilijk financiering, omdat de risico's voor investeerders hoog zijn. SAFI biedt een uitkomst. Door een buitenbalansvehikel-constructie wordt het risico voor investeerders verkleind. SAFI is speciaal ontwikkeld voor zonne-energiebedrijven die pay-as-you-go en huurmodellen opzetten in ontwikkelingslanden.

Energie in ontwikkelingslanden

Ongeveer 1,2 miljard mensen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot elektriciteit. Daarnaast is bij een miljard anderen de elektriciteitsvoorziening onbetrouwbaar. Zonne-energie kan voor deze mensen een uitkomst bieden, omdat aansluiting op een elektriciteitsnetwerk niet nodig is.

Lees ook:

Bron: ResponsAbility Investments | Afbeelding: Shutterstock.com