24-05-2014 07:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

1. Top 10 zonneprojecten van eigen bodem

De zonne-installaties van Heineken en de Amsterdam ArenA staan in de top tien van de grootste zonneprojecten in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Solarplaza.

Het opgestelde vermogen van zonne-energie blijkt daarbij in Nederland de afgelopen drie jaar telkens verdubbeld. In april 2014 was dit in totaal al 651 megawatt en dit zal naar verwachting blijven toenemen.

In de lijst valt op dat steeds meer bedrijven het initiatief nemen om hun eigen stroom op te wekken met parken van soms megalomane proporties.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Experts: Unilever duurzaam leider 2014

Unilever, Patagonia en Interface behoren tot de duurzaamste bedrijven ter wereld. Dit blijkt uit het 2014 Sustainabillity Leaders Report.

De lijst wordt voor het vierde jaar op rij aangevoerd door Unilever. De multinational kreeg dit jaar 33 procent van de stemmen. Kledingproducent Patagonia volgt op ruime afstand. Het bedrijf kreeg 9 procent van de stemmen, terwijl de nummer drie, tapijtfabrikant Interface, zeven procent van de stemmen kreeg. Interface staat daarmee al 17 jaar onafgebroken in de top 5.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Mijn auto rijdt op een accu van katoen

Een Japans bedrijf heeft een revolutionaire koolstofaccu ontwikkeld voor elektrische auto’s die goedkoper en veiliger is en twintig keer sneller oplaadt. Nog dit jaar rolt een eerste serie van de band.

De Ryden accu van Power Japan Plus kan de volgende grote stap worden in elektrisch vervoer. De makers claimen dat de koolstofaccu dezelfde energiedichtheid heeft als de nu gebruikelijke lithium-ion accu. Toch laadt hij sneller en gaat langer mee. Op termijn wil het Japanse bedrijf de dual carbon accu maken van koostofvezels uit biologisch katoen.

Meer weten? Lees verder.